3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü, her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan bir uluslararası bir gündür. Bu özel gün, dünya genelinde engelli bireylerin haklarına dikkat çekmek, toplumda engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ve engelleri ortadan kaldırmak için farkındalık yaratmak amacıyla kutlanır.

Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara yardımcı olmak, toplumsal farkındalığı artırmak ve engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını sağlamak için bir fırsattır. Bu özel gün, engelli bireylerin haklarına saygı duymak ve onların toplumda eşit bir şekilde yer almaları için mücadele etmek için de bir çağrıdır.

Dünya Engelliler Günü'nün önemi, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını sağlamak, onların haklarını savunmak ve toplumda farkındalık yaratmak için bir araç olmasıdır. Bu özel gün, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için bir fırsattır. Engelli bireylerin toplumsal hayata tam katılımı için çalışmak, daha adil bir dünya inşa etmek için atılan önemli bir adımdır.

Okulumuzda farkındalık yaratmak için öğrencilerimize günün anlam önemini belirten hocalarımıza teşekkür ederiz.

13.12.2023 53

13-12-202313-12-2023