OKULUMUZ TARİHÇESİ

29.12.2012 1086

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz Şırnak ilinin Balveren Beldesinde bulunmakta olup; 16/12/ 2018 tarihinde 3 katlı olarak Balveren Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne Yayla Mahallesinde okul arazi olarak bağışlanan bölge üzerinde inşa edilmiştir. Okulumuz daha önce Balveren İlkokulu binasında faaliyet yürütüyordu. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılında Balveren İlkokuluyla ayrılarak kendi binasında faaliyete girmiştir. Okulumuzun yeni binasına taşınmasıyla Balveren İlkokuluyla birlikte tekli eğitime geçmiştir. Daha önceki 2007-2008 Eğitim-öğretim yılında okul çağına gelen çocuk sayısındaki artış nedeni ile yine aynı yılda yapılmış olan Balveren Gazi ilkokuluna Balveren İlkokulunda 250 öğrenci gönderilmesi uygun görülmüş ve normal öğretime geçilmesi düşünülmüştür. Ancak Balveren Gazi İlköğretim okulunun fiziki yetersizliği nedeniyle bu proje hayata geçirilemeyip 2008-2009 Eğitim-öğretim yılında okulumuz tekrar ikili öğretime geçilmiştir. 212-2013 Eğitim-öğretim yılında 4+4+4 kademeli eğitim sistemi uygulanmaya başlanmış ve okulumuz hem ilkokul hem de Ortaokul olarak eğitim öğretim hizmetlerine devam etmiş ve aynı yıl okulumuz tekrar ikili öğretime geçilmiştir. 2018 yılında tekli eğitime geçen okulumuz, 2023 Depreminden sonra Balveren İlkokulunun depreme karşı dayanıklı olmamasından dolayı Balveren İlkokulu okulumuza taşınmasıyla birlikte tekrar ikili eğitime geçilmiştir. Balveren İlkokulunun kendi binasına taşınmasıyla normal eğitime geçilecektir.